Het schoolteam heeft nood aan ondersteuning!

  • 2 december 2021

Beste ouder(s)

Sinds eind september is het schoolteam niet meer voltallig geweest. We kampen met korte afwezigheden (ziekte, quarantaines,…) en langdurige afwezigheden. Vervangingen zijn haast onmogelijk omwille van het grote lerarentekort. De aanwezige leerkrachten hebben de afwezige personeelsleden steeds zo goed mogelijk vervangen en namen er dus extra werk bij.

Zoals u weet, wordt er gewerkt op het terrein. Dit zorgt ervoor dat de speelplaats voor de leerlingen halveerde. Het slechte weer zorgt er voor dat de kleuters best binnen spelen en de lagere school gescheiden buiten spelen 12.35u-13u L4, L5 en L6. Van 13u tot 13.30u speelt L1, L2 en L3 buiten. Dit maakt dat de middag van de leerkrachten korter is én ze veel extra toezichten moeten doen. Dit is onhoudbaar.

Mijn vraag aan jullie : wie kan zich 4x/week een uurtje vrijmaken om mee het toezicht te doen op de speelplaats (lagere) of in de turnzaal (kleuters). Ik bied u een contract aan waardoor u correct betaald wordt voor bewezen diensten. Dit voor de periode tot de speeltuin af is en onze leerlingen weer op gans het domein mogen spelen.

Door de groepen te splitsen en gespreid te laten spelen, hopen we dat onze leerlingen beter kunnen genieten van de speeltijd. Wanneer alle leerlingen gelijktijdig buiten spelen, is er veel ruzie/frustratie. We beschikken momenteel over onvoldoende ruimte voor kwalitatieve ontspanning.

Wie ons uit de nood wil helpen, meldt zich bij Erik (raam bureau) of telefoneert (03/344.07.76) of stuurt een mail naar directie@bsdetrampoline.be.

 

Alvast dank.

Erik